Felhívás Sportmúzeum

Közzétéve: 2017. július 27. csütörtök

Tisztelt Sportbarátok!

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Mercedes Kosárlabda Akadémia hatékony közreműködésével kialakítottak a volt fedett uszodában egy helyiséget, amelyben lehetőség nyílik Kecskemét sport hagyományait reprezentáló kiállítás megrendezésére. 

A kiállítás mottója: „Adalékok Kecskemét sporttörténetéhez”.

 

A kiállítás lehetőséget biztosít a szervezett kecskeméti sport kialakulásának (KAC, KTE), valamint a fejlődésének felvázolásához. Lehetőség lesz egyes sportágak, és azon belül a kiemelkedő eredményt elért kecskeméti kötődésű sportolók életútjának bemutatására. (pl.: birkózás: Bóbis Gyula, Polyák Imre, Majoros István, Balla József és számos kecskeméti bajnok, valamint a közelmúlt siker sportágai, példálózva: búvárúszás, cselgáncs, súlyemelés, stb.) 

A csapatsportágak közül: kosárlabda, labdarúgás, röplabda, amelyek országos bajnokságot, illetve kupát nyertek és kiépített akadémiai rendszerű képzésük valósult meg. Természetesen nem megfeledkezve a diák - (diákolimpiák) valamint a fogyatékkal élők sportteljesítményéről (Boronkay Péter, Csonka András). 

A fentebb írtak vázát képezik elképzeléseinknek, melynek kiteljesítéséhez kérjük Kecskemét város sportszerető lakosainak, sportegyesületeinek, szakosztályainak támogatását. Ezért szükséges, hogy mindazoknak, akiknek sportrelikviák „érmek, kupák, diplomák, sportzászlók, kitűzők, fotók, plakátok, mozgó képek, újságcikkek, tanulmányok” állnak rendelkezésére, szíveskedjenek rendelkezésünkre bocsátani, hogy azokat regisztrálni és digitalizálni tudjuk és a majdani kiállítás anyagát képezzék. 

Elérhetőség: 

Telefon:+3620/326-25- 53; 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Cím: 6000 Kecskemét Bajcsy Zsilinszky Endre krt. 2. II/31.

 

Kecskemét, 2017. június 1.

 

Megköszönve fáradozását, sportbaráti tisztelettel: 

dr. Bodóczky László 

a Baráti Kör elnöke

Találatok: 455