Bemutatkozás

Közzétéve: 2016. január 05. kedd

Tisztelt Sportbarátok!

Kecskemét történelmének kevésbé feltárt és ismert része a sport története, holott a sport az egyetemes kultúra része. Talán ennek is köszönhető, hogy míg a város jelesei között méltán utalnak a művészet és a tudomány kiemelkedő egyéniségeire, addig elmarad a hivatkozás a sportban kiemelkedőt alkotókra. Pedig sikerességük hathatós segítséget nyújt városunk arculatának pozitív kialakításában, a város ismertségének terjesztésében, vonzerejének növelésében, megítélésében, lakói számára megfelelő magatartási példák közvetítéséhez és nem utolsó sorban a sportolók, az utánpótlás számának az emelkedéséhez.

2008-ban a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre éppen azzal a céllal alakult, hogy a kiemelkedő eredményt elért kecskeméti és környékbeli sportolók, edzők, sportvezetők életének, sportpályafutásának megismertetése, egy-egy sportág, sportkör történetének bemutatásával, a sport-örökséget feltárja, összegyűjtse, megőrizze, ápolja és élővé tegye. Kiemelt feladatának tartja az olimpiai eszme terjesztését, valamint azt, hogy megismertesse az ifjúsággal a sport jelentőségét az egészség megőrzése, és a pozitív emberi magatartási példák kialakítása kapcsán.

Dr. Bodóczky László

Kecskeméti Olimpiai Barátok
Bóbis Gyula Köre

 

Példát mutatni a fiataloknak – ez az egyik célja a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének!

A Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körét 2008-ban alapították olyan sportolók, sportvezetők és sportszerető emberek, akik elhatározták, hogy felkutatják, összegyűjtik és az utókor számára átadják azoknak nevét, cselekedeteit, akik dicsőséget szereztek Kecskemétnek, és Kecskemét környékének az olimpiákon.

Mindezek érdekében a következőket tesszük:

  • Az olimpiai eszme terjesztése céljából ismeretterjesztő, tudományos és népszerűsítő tevékenység folytatása,
  • az olimpiai mozgalom hagyományainak ápolása,
  • az olimpiai eszmével kapcsolatos nevelés, oktatás, kutatás támogatása,

Mindezen tevékenységek keretében kiemelten foglalkozik Kecskemét és vonzáskörzetében született, élt, illetve Kecskeméthez és vonzáskörzetéhez kötődő olimpikonok emlékének ápolásával, megőrzésével, relikviák gyűjtésével, az olimpikonokkal való rendszeres kapcsolattartás, a társadalmi szervezet célja megvalósítása érdekében kulturális, ismeretterjesztő, tevékenységet végez, valamint a sportörökség megóvásáért munkálkodik.

Néhány példa a tevékenységünkről megtekinthető itt: kesport.hu

Találatok: 2069