TheGrue.org

Az év sportolói 2016

Közzétéve: 2017. január 23. hétfő

Kecskeméti Sportbál: 2016 legjobbjait díjazták (keol.hu cikke)

Szombaton este tartották a Három Gúnár Rendezvényházban a kecskeméti Sportbált, ahol Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a báli közönséget. 

A bálban adták át a 2016-os év legjobbjainak járó díjaikat:

A 2015/2016-os bajnoki szezonban és a 2016-os versenyévadban elért eredményei alapján az „Év Sportolója" díj utánpótlás leány kategória győztese: a kadet birkózó válogatott keret tagja, a 2016. évi Szabadfogású Kadet Birkózó Világbajnokság 52 kilogrammos súlycsoport IV. helyezettje, a Szabadfogású Kadet Birkózó Európa-bajnokság 52 kilogrammos súlycsoport ezüstérmese, a 2016. évi Kadet Birkózó Országos Bajnokság szabadfogás fogásnem 56 kilogrammos súlycsoport III. helyezettje, a Kecskeméti Testedző Egyesület Birkózó Szakosztály sportolója Bognár Erika birkózó.

Az utánpótlás fiú kategória győztese: az U23-as válogatott keret tagja, a 2016. évi U23-as Judo Európa-bajnokság 60 kilogrammos súlycsoport ezüstérmese, az U23-as Judo Országos Bajnokság 66 kilogrammos súlycsoport III. helyezettje, a Magyar Judo Szövetség által az év legjobb U23-as judokájának választott sportoló a Kecskeméti Judo Club versenyzője Szabó Csaba.

Az „Év utánpótlás csapata" kategória győztese: a Dobos Péter, Fazekas Gábor, Füri Balázs, Görög Szabolcs, Gyurkó Márton, Horváth Kristóf, Leiner Péter, Lukács Zalán, Pesti Marcell, Pinczés Balázs, Szabó Márton és Török Szabolcs játékosokból álló, Verebélyi Zsolt edző által irányított, a 2015/2016. évi Országos Serdülő Röplabda Bajnokság I. helyezettje, a Kecskeméti Röplabda Club serdülő fiú röplabdacsapata.

Az „Év Sportolója" díj felnőtt női kategória győztese: a felnőtt súlyemelő válogatott keret tagja, a 2016 .évi I. osztályú Súlyemelő Csapatbajnokságon I. helyezést elért csapat tagja, az elmúlt évi Felnőtt Súlyemelő Országos Bajnokság 58 kilogrammos súlycsoport aranyérmese, a Kecskeméti Testedző Egyesület Súlyemelő Szakosztályának sportolója Kasza Kovács Klára súlyemelő.

Az „Év Sportolója" díj felnőtt férfi kategória győztese: a felnőtt úszó válogatott keret tagja, a 2016. évi Nyári Olimpiai Játékok és az elmúlt évi Rövidpályás Úszó Világbajnokság résztvevője, az elmúlt évi Úszó Európa-bajnokságon III. helyezést szerzett 4x100 méteres férfi vegyes váltó tagja, a 2016. évi Úszó Országos Bajnokság 200 méteres hátúszó versenyszáma győztese, az első helyezést szerzett 4x100 méteres mix vegyes váltó tagja, a 2016. évi Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság kétszeres bajnoka, háromszoros ezüst- és egyszeres bronzérmes sportoló. A BÁCSVÍZ - Kecskeméti Vízmű Sport Club sportolója, Földházi Dávid.

Az „Év Felnőtt Csapata" kategória győztese: a Balla Szabolcs, Cseh András, Dávid Csanád, Dorcsák Lajos, Erki Milán, Farkas Péter, Gacs Dániel, Horváth Kristóf, Pápai Péter, Pesti Marcell, Szabó Márton és Török Patrik összeállítású, Gyurkó Sándor edző által irányított, a 2015/2016. évi Röplabda Magyar Kupa versenysorozatban II. helyezést, a 2015/2016. évi Extraligás Röplabda Bajnokság küzdelmeiben bronzérmet csapat, a Kecskeméti Röplabda Kft. felnőtt férfi röplabdacsapata.

A fogyatékkal élő sportolók kategóriájának győztese: a 2016. évi Rio de Janeiróban megrendezett paralimpiai játékok asztalitenisz versenye egyéni versenyszáma II. helyezettje, a Mozgáskorlátozottak Asztalitenisz Országos Bajnoksága álló egyes, egyéni és páros versenyszámok kétszeres aranyérmese, az UNIVER-SPORT Kft. sportolója, Csonka András. asztaliteniszező.

Az év szenior korú női sportolója kategória győztese: a 2016. évi Történelmi Íjász Világbajnokság aranyérmese, az elmúlt évi Történelmi Terem Íjász Európa-bajnokság I. helyezettje, a Történelmi Terem Íjász Országos Bajnokság aranyérmese, a 2016. évi Történelmi Szabadtéri Íjász Országos Bajnokság II. helyezettje, a Kecskeméti Íjász Egyesület sportolója Markóné Babják Andrea.

Az év szenior korú férfi sportolója kategória győztese: a 2016. évi Masters Súlyemelő Világbajnokság aranyérmese, az elmúlt évi Súlyemelő Országos Bajnokság 77 kilogrammos súlycsoport I. helyezettje, a versenyen 263 kilogrammos összetett eredményt elért világcsúcstartó, a Kecskeméti Testedző Egyesület Súlyemelő Szakosztályának sportolója Nagy Noel.

Az „Év Edzője" díj kategória győztesei: a 2016. évi Kadet Birkózó Világbajnokságon egy negyedik, a Kadet Birkózó Európa-bajnokságon egy ezüstérmet, a Kadet Birkózó Országos Bajnokságon egy arany, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett versenyző felkészítője, az elmúlt évi U23-as Birkózó Országos Bajnokságon két I. és egy III. helyezést, a Felnőtt Birkózó Országos Bajnokságon III. helyezést elért sportoló edzője, a 2016. évi Junior Birkózó Országos Bajnokságon egy bronzérmet, a XVI Gymnasiadén egy harmadik helyezést szerzett birkózó mestere, a magyar birkózó utánpótlás válogatott edzőjeként több, világ- kontinens- és hazai versenyen sikeres sportoló felkészítője, a Kecskeméti Testedző Egyesület Birkózó Szakosztály vezetőedzője Tihanics Tibor, valamint a 2016. évi U23-as Judo Európa-bajnokságon ezüstérmet, az U23-as Judo Országos Bajnokságon III. helyezést, a Magyar Judo Szövetség által az év legjobb U23-as judokájának választott sportoló felkészítője, az elmúlt évi U23-as Judo Országos Bajnokságon egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet, a Junior Judo Országos Bajnokságon két első- és egy harmadik, a Felnőtt Judo Országos Bajnokságon egy második helyezést szerzett versenyzők edzője, a Kecskeméti Judo Club vezetőedzője Nagysolymosi Sándor.

A média kategória győztese: a Kecskemét és környéke sportszerető közönsége számára naprakész, szakmailag megalapozott tevékenységet folytató, a sport aktuális eseményeiről és eredményeiről gyors, kiegyensúlyozott, valamint sokoldalú tájékoztatást nyújtó, a sportszervezetek sikereit és problémáit bemutató, a sportszerető közönség véleményének is teret adó, a sport egyetemes és regionális értékeire rávilágító médium a KESPORT.hu internetes portál kollektívája.

Az Olimpiai Baráti Kör számára megtiszteltetést jelentett, hogy a díszletet a Baráti Kör biztosíthatta.

Találatok: 515